info@carolinamortensen.com

tel. 636 120 300 

Varför tror vi att det funkar på barn men inte på vuxna?

March 3, 2015

Jag funderar ofta på hur det kan komma sig att det vi aldrig skulle göra mot en vuxen, gör vi mot barn med tron på att det faktiskt ska hjälpa dom.

Föreställ dig att du kommer hem från en lång arbetsdag och möts i dörren av din äkta hälft, som efter en lika lång dag som din, upptäckt att du lämnat köket i en enda röra. Han skriker: När ska du lära dig, jag är så trött på att alltid behöva städa upp efter dig. Du går ingenstans i kväl och jag vill inte se dig framför datorn dom kommande tre dagarna så kanske du lär dig att inte lämna köket stökigt i framtiden. Har du förstått?! Gå på ditt rum, nu!

Hur skulle du känna dig? Skulle du tänka: Åh, så kärleksfullt, jag känner verkligen att han vill mitt bästa. Vilken bra ide, nu ska jag gå upp på mitt rum, och dom kommande tre dagarna, utan dator, ska jag ägna mig åt att tänka på hur respektlös jag har varit. Elller skulle du kanske luta lite mer åt samma håll som jag och tänka: Har du fullständigt tappat förståndet människa, om du tror att det där beteendet ska få mig till att göra något som helst så kan du tänka om, du bestämmer inte över mig, jag lämnar köket som det passar mig och du kan dra dit pepparn växer... (och det var den städade versionen).

 

Barn, lika lite som vuxna, blir inte hjälpta av att man skriker, hotar eller tar i från dom saker.

 

 

 

 

  

Please reload

Featured Posts

Årets julstrategi...

December 23, 2014

1/1
Please reload

Recent Posts

December 23, 2014

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square