top of page
Färsk grön sallad med fetaost

Medelhavskost

Under kursveckan lagar  vi tillsammans en sund god och ekologisk antiinflammatorisk medelhavskost med spännande inslag från världens olika hörn, allt efter vad årstiden erbjuder. Huvudingredienserna består av grönsaker, frukt, olivolja, bönor, nötter, fisk och skaldjur – samtidigt som vi också kompletterar med lite mjölkprodukter, kött och vin. Maten är närproducerad med respekt för både djur och natur.

Vägen till ett sunt och rikt liv

Det låter nästa n för bra för att vara sant, trots det visar fler och fler undersökelser att medelhavskosten är den bästa hittils kända dieten till ett sundare och bättre liv.

En Livsstil, inte en kur

I motsättning till många andra dieter är Medelhavskost inte en kur man går på för att gå ner några kilo för att sedan återgå till de gamla kostvanorna. Medelhavskosten är så komplett och tilfredsställande, att när man först har kommit igång, kan man inte sluta igen. Rik på smak, näring och energi; perfekt för ett aktivt liv, med arbete familj och fritid.

En positiv cirkel

 

När kroppen får den näring den behöver, påverkar det också psyket. Man kan säja att man kommer in i en god cirkel: kroppen får energi - man får större mentalt overskott - man sover bättre - allt detta bidrar till bättre relationer med människor i ens vardag, mera energi till att motionera osv.

Helt enkelt ett sundare och bättre liv.

 

Skyddar mot cancer

Studier visar att kvinnor som dagligen äter medelhavskost dagligen, minskar risken för bröst- och livmoder cancer, med mera än 50%.

Förebygger demens

Håller man sig till medelhavskost, krymper inte hjärnan inte i samma takt, som hos ens jämnåldriga. Alltså bättre minne och inlärningsförmåga.

Skyddar mot blodproppar

Medelhavskostens ingredienser är hjärtvänliga, och tillsammans är det, det ultimata skyddet mod hjärt och - kärlsjukdommar

Skyddar mot diabetes

Äter du medelhavskost, har du mycket lägre risk for att utveckla typ-2 diabetes

Middelhavskost stärker skelettet och  beskyddar mod benbrott.

Det er nog mycket  tack vare olivoljan som ökar mängden av hormonet osteocalcin.

Anmäl dig till kursen
Z+C8hi7uSIGFqmnDDALlVg.jpg
9XHIBo9VQUap9Ob709SQLQ.jpg
fullsizeoutput_aba3.jpeg
bottom of page