top of page
Färsk grön sallad med fetaost

Medelhavskost med inspiration från Paleo...

Vi lagar tillsammans, en sund, god och ekologisk antiinflammatorisk medelhavskost med spännande inslag från världens olika hörn, allt efter vad årstiden erbjuder. Vi baserar den på ekologisk, närodlad medelhavskost också med inspiration från Paleo och antiinflammatorisk kosthållning. Huvudingredienserna består av grönsaker, frukt, olivolja, bönor, nötter, fisk och skaldjur – samtidigt som vi också kompletterar med lite mjölkprodukter, kött och lite vin till maten.

Vägen till ett sunt och rikt liv

Det låter nästan för bra för att vara sant, trots det visar fler och fler undersökningar att medelhavskosten är den bästa hittills kända dieten till ett hälsosammare och bättre liv. När kroppen får den näring den behöver, påverkar det också psyket. Man kan säga att man kommer in i en god cirkel: kroppen får energi - man får större mentalt overskott och sover bättre - allt detta bidrar till bättre relationer med människor i ens vardag, mera energi till att motionera osv.

 

     Skyddar mot cancer

  • Studier visar att kvinnor som äter medelhavskost dagligen, minskar risken för bröst- och livmoder cancer, med mera än 50%.

  • Förebygger demens..
    Håller man sig till medelhavskost, krymper inte hjärnan inte i samma takt, som hos jämnåriga. Alltså bättre minne och inlärningsförmåga.

  • Skyddar mot blodproppar

       Medelhavskostens ingredienser är hjärtvänliga, och det

       ultimata skyddet mot hjärt och -kärlsjukdommar

     Skyddar mot diabetes

  • Äter du medelhavskost, har du mycket lägre risk for att utveckla typ-2 diabetes

  • Medelhavskost stärker skelettet och skyddar mod benbrott.

       Det är nog mycket  tack vare olivoljan som ökar mängden av hormonet     

       osteocalcin.

fullsizeoutput_aba3.jpeg
9XHIBo9VQUap9Ob709SQLQ.jpg

Medelhavskost

bottom of page